Wat moet u weten wanneer u interesse heeft in een kitten of herplaatser van ons....
 
Onze kittens groeien op te midden van ons gezin in de woonkamer. De kittens leven tussen volwassen mensen, kinderen, katten en ons hondje Ghandi, hierdoor  zijn zij erg sociaal en gewent aan de dagelijkse geluiden die een huishouden met zich meebrengt. 
 
Bij ons wordt er niet gerookt!
 
Wij voeden onze kittens erg sociaal op want naast gezondheid en uiterlijk, vinden wij een goed karakter net zo van belang.
Onze kittens krijgen Prins brokken en Barf vers vlees te eten. Daarnaast krijgen zij ook regelmatig verse kip en vis te eten. 
Ze maken gebruik van de peewee kattenbakken met houtkorrel kattenbakvulling.
 
De kittens mogen het nest verlaten, als zij 13-16 weken, gezond en goed van gewicht zijn.
Op moment van verhuizing hebben zij een chip, europees paspoort met daarin de gezondheidscheck van de dierenarts, 2x ingeŽnt ( indien verhuizen naar buitenland ook de RabiŽs enting) , meermaals ontwormt en zijn ze parasiet vrij
uiteraard nemen zij ook met zich mee een stamboom, een maand gratis zorgverzekering van petplan en een leuk kittenpakketje wat is samengesteld door ons. De inhoud is naast wat voeding voor de eerste dagen , een verrassing ;)
 
Kosten:
 
Onze kittens worden verkocht onder een koopcontract. Deze is op aanvraag via mail in te zien zodat u weet waar u aan toe bent.
 
Een kitten kost voor de liefhebber ( dus geen fokker/ook niet voor 1x een nestje ) : Ä 850,-

Kittens die naar het buitenland verhuizen hebben een andere prijs ( dit ivm rabies enting en langer verblijf )

Wij vragen u bij het reserveren van een kitten een aanbetaling van:  Ä 250,-  
 
Voor fokkers  en/of plaatsing in het buitenland zijn de kosten hoger. Informatie hierover kunt u per mail aan ons opvragen.
Mocht de verkoop vanuit onze kant niet kunnen doorgaan, krijgt u deze aanbetaling in zijn geheel retour. 
Uiteraard annuleren wij de koop enkel als het niet verantwoord is het kitten aan u te verkopen. 
Denk hierbij aan ziekte of vroegtijdig overlijden van het kitten of dat wij toch onze bedenkingen hebben of het kitten wel op de juiste plek bij u zult zijn.
Mocht u na aanbetaling van de koop afzien, retourneren wij het aanbetalingbedrag niet. 
Het aanbetalen dient tenslotte dat u weet dat het kitten aan u alleen zal worden verkocht en voor ons zodat wij weten dat het kitten al voorzien is van een nieuw thuis en geen impuls beslissing is geweest.
 
Wij reserveren/verkopen het kitten enkel als u bij het kitten op bezoek bent geweest. 
Dit is om kennis met u te maken en te weten waar ons kitten verder op zal groeien. 
Voor u is dat  fijn om te zien of u wel een klik met het kitten heeft. 
U kunt namelijk zomaar verliefd worden op een ander kitten wat er op dat moment misschien ook rondloopt en nog beschikbaar is . 
Daarom is een bezoekje ook zo belangrijk. 
De kittens mogen bezoek ontvangen vanaf dat zij 6 weken zijn geweest.

 

 
Het vragen van geld voor onze kittens is niet uit winstgevend oogpunt, enkel voor het ( deels ) bekostigen van onze passie ( het houden en fokken van de Maine Coon op verantwoorde manier) . 
Als wij onze passie kunnen uitvoeren, kunt u straks uw droomkitten in uw armen sluiten .
 
Wat verwachten wij van u:
Van de nieuwe eigenaren verwachten wij dat zij het diertje niet vrij buiten laten lopen. Een afgesloten ren of tuin/balkon als buiten speelplek is natuurlijk helemaal prima. 
Tevens willen wij dat het kitten ook een speelmaatje zal hebben ( andere kat , ongeacht ras ) op zijn/ haar nieuwe thuisadres. 
De Maine Coon is een erg sociaal ras en zonder maatje zou hij/zij wellicht kunnen vereenzamen.
Wij verkopen niet aan mensen die Geen speelmaatje voor ons kitten in huis hebben of niet bereid zijn nog een speelmaatje erbij te nemen. Uiteraard hoeft dit speelmaatje niet perse bij ons vandaan te komen. Dit mag gerust een asielkat of een kitten van een andere cattery zijn, bij wijze van spreken.
 
Herplaatsers:
 
Soms zullen wij een volwassen maine Coon voor herplaatsing hebben.
Dit kan door verschillende omstandigheden nodig zijn.
Vaak ligt dit aan het feit dat de poes of kater niet meer geaccepteerd wordt in de groep.
De groep is misschien te groot voor de poes of kater, zodat zij/hij  zich niet meer prettig voelt en zich gaat afzonderen.
Hierdoor kan de poes of kater het "pispaaltje"worden met alle gevolgen van dien.
Het kan ook komen door castratie. Open poezen en katers zijn veel dominanter dan een geholpen poes of kater, ook dan wordt het voor de castraat moeilijk om zich in de groep te blijven handhaven.
Soms moet je als cattery ook inkrimpen om de groep niet al te groot te laten worden, ook dat kan dus reden zijn tot het herplaatsen van een van onze Maine Coons.
Het lijkt een harteloos besluit maar een herplaatsing is voor de betreffende Maine coon echt het beste.
Ook voor de rest van de groep.
 
Herplaatsen doen wij enkel als het echt in het belang is van de kat want wij gunnen elk van onze diertjes een fijn en rustig castraten leventje.
 
Voor een Maine Coon die wij moeten herplaatsen vragen wij  Ä300,- 
Maine coons die worden herplaatst, worden altijd voor de verhuizing geneutraliseerd.
Tot slot:
Mocht u interesse hebben in een kitten van ons, neem dan contact met ons op via ons mailadres: torukmakto.coons@gmail.com 
 
Wij prefereren een eerste contact via mail zodat u ons wat over u zelf kunt vertellen en wij rustig op uw mail kunnen reageren.
Uiteraard is er daarna de mogelijkheid tot telefonisch contact en bezoek.